icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Codenamics
Nieuws 21/02/2023

“Het midlancen is goed te combineren met mijn passies”

CodeNamics

Reinier van der Windt versterkt sinds 1 januari het team van CodeNamics als Software Engineer. Het midlance-model spreekt hem erg aan. “Wat ik onder andere heel fijn vind, is dat het midlancen zo goed te combineren is met mijn twee grote passies: fotografie en reizen.”

Sinds een paar weken werkt hij bij de Belastingdienst. “Dat bevalt heel goed”, knikt hij enthousiast. “Het is een leuke en interessante opdracht. Het imago van de Belastingdienst is een beetje stoffig, maar dat is helemaal niet waar. Het is een bijzondere organisatie, en de mensen waarmee ik werk zijn heel leuk, gezellig en gedreven. Ik heb het erg naar mijn zin. Op dit moment zijn we aan het opstarten, en is er vooral veel uitzoekwerk.” Hij werkt nu 32 uur per week. “Ik werk twee dagen op kantoor in Utrecht, en twee dagen in de week werk ik thuis.”

Reinier heeft Communication & Multimedia Design (CMD) gestudeerd aan Hogeschool Utrecht. “Dat was een hbo-opleiding met vakken als Software Development, Foto- en Video-editing, Bedrijfskunde, en Projectmanagement. Ik heb als afstudeerrichting voor Software Development gekozen. Dat is iets dat ik al vanaf mijn twaalfde interessant vond. Ik had daar ook al flink wat ervaring mee. Ik heb altijd gezegd dat ik programmeur wilde worden; vandaar dat ik die kant ben opgegaan met m’n studie.”

Tijdens zijn studie heeft hij stage gelopen bij Evendi in Almere. “Na mijn afstuderen ben ik daar ook gaan werken. Ik ben uiteindelijk bij het zusterbedrijf Elements terecht gekomen en daar heb ik bijna 11 jaar gewerkt. Ik ben begonnen als Software Developer met PHP, HTML, CSS. Daarna heb ik de switch gemaakt naar Python en Django.”

Tijd voor iets anders

Ongeveer een jaar geleden besloot Reinier dat het tijd was voor iets anders. “Het bedrijf was inmiddels overgenomen en de bedrijfscultuur was behoorlijk veranderd. Daar kwam bij dat het thuiswerken tijdens de pandemie me goed beviel. Ik ben door dat thuiswerken veel zelfstandiger geworden en ook veel ondernemender.”

Hij heeft vervolgens een baan gevonden bij een klein bedrijfje in Amsterdam, Madx. “Zij deden geen Python maar TypeScript. Ik heb daar maar korte tijd gewerkt, want het was toch niet helemaal wat ik me ervan had voorgesteld.” Reinier is daarna in contact gekomen met een recruiter. “En die bracht mij weer in contact met CodeNamics. Ik heb toen een paar leuke gesprekken gehad met Kris. En daarna is het heel snel gegaan. Er zaten slechts twee weken tussen het eerste gesprek en het tekenen van het contract.”

Wat hem heel erg aanspreekt bij CodeNamics is dat men op zoek gaat naar een functie die echt bij je past. “En dat ze rekening houden met je wensen. En als het niet bevalt, dan kan ik aangeven dat ik iets anders wil.” Ook het feit dat je je bij CodeNamics goed kunt ontwikkelen, vindt hij aantrekkelijk. “Want dat is heel belangrijk in ons vak. The Human Network heeft een Academy waar ze cursussen geven. Ik heb daar tot nu toe nog niet zoveel mee te maken gehad, want ik ben nog maar kort in dienst.”

De midlance constructie past heel goed bij Reinier. “Een van mijn passies is reizen en dat is verschrikkelijk duur geworden na corona. In mijn vorige baan was reizen niet echt goed mogelijk met het salaris dat ik daar verdiende. Hier verdien ik aanzienlijk meer. Dus nu kan ik wel mooie reizen gaan maken. Ik werk bij CodeNamics zelfs een dag minder. En door die 32-urige werkweek heb ik veel meer tijd om met mijn hobby's bezig te zijn.”

Overzicht nieuws
Reinier van der Windt - temp photo
Reinier van der Windt /
Python Developer

CodeNamics is dé plek waar gedreven Python developers de regie over hun eigen ontwikkeling in handen hebben. Kom je kennismaken?